Koffie yoghurt smoothie

Koffie yoghurt smoothie

Koffie yoghurt smoothie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ontbijten doe ik het liefst met (kokos-) yoghurt met bosbessen en wat noten, pitten en/of zaden. Het recept (hoewel niet echt een recept natuurlijk) heeft het zelfs tot op deze blog gehaald. Wat ook nooit ontbreekt is het kopje koffie, want ik ben een echte koffieleut. Dit keer dacht ik “doe eens gek”, heb ik alles bij elkaar gekieperd en heb ik het omgetoverd tot een heerlijke koffie yoghurt smoothie.

Inspiratie

De inspiratie voor deze gouden zet kwam uit een reclame voor een Nederlands zuivelproduct. Zo kwam ik erachter dat je in Nederland tegenwoordig een kant en klare koffie yoghurt kunt kopen. Dat klinkt natuurlijk super lekker, yoghurt én koffie. Maar toen ik het betreffende product op internet opzocht om de ingrediëntenlijst te bekijken, kwam ik er al snel achter dat dit niet het soort yoghurt is wat ik wil eten.

Koffie yoghurt smoothie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Natuurlijk zit er yoghurt in dat product. Maar wel magere yoghurt met 0% vet (gepasteuriseerd en gehomogeniseerd). Dan weet je meteen dat er zoet aan toegevoegd moet zijn om de smaak te verbeteren. Want haal je vet weg, dan haal je smaak weg. En inderdaad: in dit geval is er voor een kunstmatige zoetstof gekozen genaamd sucralose. Ook bekend als E-nummer E955. Studies naar deze zoetstof tonen aan dat er weliswaar geen calorieën in zitten, maar dat het een negatieve invloed op je gezondheid heeft, en dat het wel degelijk je insulinespiegel beïnvloedt. Diabetici, opgepast dus.

Koffie aroma

En dan lees ik ook dat er “aroma” is toegevoegd “om de koffiesmaak te ondersteunen“. Huh? Doe er dan gewoon meer koffie in!! Maar dat zal waarschijnlijk niet kunnen omdat magere yoghurt al vrij dun is, en het dan helemaal een waterige toestand wordt.
Tot slot wordt het hele goedje bij elkaar gehouden door gemodificeerd maiszetmeel (E-nummers 1404 t/m 1452). In marketingtermen: “Maiszetmeel zorgt voor een goede verdeling van de ingrediënten.” Oké, ik laat deze kop, uh kom, aan mij voorbij gaan.

Koffie yoghurt smoothie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Koffie yoghurt zelf maken

Je betaalt ook nog eens een pittig prijsje voor die kant en klare Griekse stijl koffie yoghurt, vind ik. En dus heb ik besloten om lekker zelf koffie yoghurt te maken. Maar dan wel in de vorm van een smoothie, zodat ik er ingrediënten aan toe kan voegen die de voedingswaarde verhogen. En natuurlijk met echte Griekse yoghurt, met 10% vet. Maar je kunt natuurlijk ook voor een dikke kokosyoghurt kiezen, dan is je smoothie vegan.

Als zoetmiddel heb ik voor een super natuurlijk zoetmiddel gekozen, namelijk fruit. Bosbessen zijn mijn all time favoriet, ze smaken niet al te zoet en bevatten relatief weinig koolhydraten. Het zijn heuse antioxidant-bommetjes, dus ook nog eens erg goed voor je.

Koffie yoghurt smoothie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Dan de koffie. Voor een uitgesproken koffiesmaak kies je het beste voor espresso. Natuurlijk moet je espresso afgekoeld zijn, dus maak die het eerst klaar. En dan is het een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar in je blender stoppen, en je hebt in no time een heerlijke Griekse stijl koffie yoghurt smoothie gemaakt.

Je kunt je koffie yoghurt smoothie eventueel de avond van tevoren al klaarmaken en in de koelkast zetten. Dan hoef je de volgende ochtend je smoothie alleen maar even door te roeren, en dan kun je er lekker voor gaan zitten. Al dan niet met een extra kop koffie ernaast.

Koffie yoghurt smoothie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Koolhydraatarme yoghurt koffie smoothie

Con
ls je net als ik graag met yoghurt, koolhydraatarm fruit en koffie ontbijt, dan kun je eens gek doen en dat een keer allemaal bij elkaar doen. Klaar is je koolhydraatarme koffie yoghurt smoothie!
Bereidingstijd 5 minuten
wachttijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Drankjes, Lunch, Ontbijt, Zoete snack

Dit heb je nodig
  

  • 250 gr Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 kopjes espresso afgekoeld
  • 60 gr bosbessen
  • 2 el chiazaad
  • 2 el hennepzaad
  • 1 tl kardemom gemalen
  • 6 el kokosroom evt. kokosmelk

Zo maak je het
 

  • Maak de espresso’s klaar en laat afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten in je blender en blend tot een lekkere romige smoothie.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 11 stemmen. Gemiddeld: 2,27/5)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *