Smoothie rood fruit

Smoothie rood fruit

Terwijl heel Zuid-Duitsland pas nog ongeveer onder water stond, was het in het noorden volop zomer. Het leek Zuid Frankrijk wel! De korte broek kon weer uit de kast, heerlijk. Ook Nederland heeft flink wat regen over zich heen gestort gekregen, heb ik gelezen. Lieve lezers, ik hoop dat de schade tot een nat pak beperkt is gebleven, en dat het goed gaat met jullie allemaal.

Zomerse smoothie

Als het zomers weer is, heeft zelfs een foodblogger niet altijd zin om lang in de keuken te staan en al helemaal niet boven een fornuis. Ik in ieder geval niet. Daarom werd het tijd voor een variant op de smoothie die ik al eerder heb gepost. En deze smoothie rood fruit is lekker!
Natuurlijk kun je vers fruit gebruiken. Bijvoorbeeld aardbeien, die momenteel volop te krijgen zijn. Ik haal om de dag een bakje bij Hof Kaemena (je weet wel, mijn ‘achtertuin’). Maar ik vind het zonde om die heerlijke beitjes te shredderen in de mixer. Ik eet ze liever zo, helemaal kaal zonder iets erbij. Lekkerder dan welk snoepje dan ook!

smoothie rode vruchten

Allergisch voor aardbeien? Dit helpt!

Vroeger reageerde ik allergisch op het eten van aardbeien: ik kreeg na het eten van een bakje van dit heerlijke fruit last van jeukende huiduitslag. Dat duurde dan een paar dagen (en nachten :-( ) en dan ging het weer.
Tot een lieve oud-collega van mij me dé tip der tips gegeven heeft. En die klinkt echt heel apart, maar is de moeite waard om te proberen. Bij mij werkt het prima, sinds ik deze tip toepas kan ik helemaal los op de aardbeien.

Wil je weten wat voor mij de gouden tip bleek? Kijk dan snel op de wist-je-dat pagina, waar je trouwens nog meer handige of gewoon leuke eet-weetjes vindt.

Aardbeien puur dus. En daarom grijp ik voor deze smoothie liever naar diepvries fruit. Het voordeel hiervan is dat je smoothie door en door koud wordt, heerlijk als verfrissend ontbijt op een warme dag. Ik haal het fruit 15 minuten van tevoren uit de vriezer om iets te laten ontdooien, anders heeft mijn stokoude blender er een beetje teveel moeite mee. Als je zo gelukkig bent dat je een Rolls Royce blender hebt staan (nee, ik ben niet jaloers hoor ;-) ), dan is dat waarschijnlijk niet nodig.

Hier volgt het recept, ik ga nog even snel van de zon genieten voordat-ie weer foetsie is!

smoothie rood fruit

P.S. Het recept is voor 1 persoon, maar als je de smoothie verdeelt over 2 kleinere glazen, dan heb je een heerlijk dessert voor twee.


Smoothie rood fruit

29 KH

Bereidingstijd: 10 minuten

 

smoothie avocado diepvriesfruit

Je hebt nodig voor 1 smoothie (of 2 dessert-porties):

150 gr rood fruit (diepvries)
100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
50 ml kokosmelk
1 avocado
1 tl citroensap
1 el chiazaad
1 el hennepzaad

Garnering: achtergehouden fruit, of een paar verse aardbeien

Zo maak je het:

  1. Haal het diepvriesfruit uit de vriezer en laat ongeveer 15 minuten ontdooien (mixt makkelijker). Houdt evt. wat fruit voor garnering achter.
  2. Maak ondertussen de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Besprenkel met de citroensap.
  3. Doe het fruit in de blender. Voeg alle andere ingrediënten toe. Blend het geheel tot een smeuïge massa (schraap eventueel tussendoor de massa van de wanden af zodat alles goed gemengd kan worden).
  4. Doe de smoothie in een groot glas (of twee kleinere als je de smoothie als toetje maakt). Garneer met wat fruit en een sprinkel hennepzaad.

Tips:

  • Deze smoothie rood fruit is ongezoet. Wil je toch een tikje zoet, voeg dan een theelepel agavesiroop toe plus 4 KH).
  • Maal je niet om de koolhydraten, voeg dan nog een in plakjes gesneden banaan toe om een zoetere smaak te krijgen.
  • De smoothie wordt lekker dik en romig door de avocado, bijna pudding. Vind je dat te dik, gebruik dan gewoon meer melk, of gebruik een halve avocado.

Vrij van gluten, lactose en toegevoegde suiker.
Geschikt voor koolhydraatarm, raw en Paleo.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *