Yoghurt kokos mousse met marsepein-appel

Yoghurt kokos mousse met marsepein-appel

Ik ben een koffie-addict. Het is niet zo dat ik tien koppen op een dag drink, maar helemaal zonder kan ik niet. De must-have koppen zijn die ’s ochtends bij het ontbijt, en die na het avond eten. Mijn avondmaaltijd is niet afgerond als ik geen espresso heb gehad. Zo voelt het echt! Ik ben pas klaar met eten na de espresso.

Sojamelk in de latte!

In de loop van de ochtend (en soms ook middag) maak ik vaak nog een latte van koffie met amandelmelk of sojamelk. De ongezoete versie, natuurlijk. Wist je dat sojamelk echt super goed schuimt? Beide soorten melk leveren een minimum aan koolhydraten, dus ik zeg: win-win. In het begin moet je misschien een beetje wennen aan de smaak, maar geloof me, het went. Ik vind het inmiddels lekkerder dan koffie met gewone melk.

Edit-1: sinds ik de ongezoete amandelmelk van het merk Provamel heb ontdekt, is dat mijn nieuwe favoriet. Mijn mening: minder karton-smaak dan sojamelk.
Edit-2: heb je wel eens cashewmelk geprobeerd … goddelijk!

Als ik in de stad ben en ergens koffie ga drinken, vraag ik meestal (als ik niet zwart drink) om de soja-variant. Gelukkig zijn er steeds meer cafés die dat hebben (geheimtip in Haarlem: ga eens koffie drinken bij het Hofje zonder Zorgen in de Grote Houtstraat, echt lekkere koffie hebben ze daar, ook met sojamelk verkrijgbaar). Wat wel jammer is, is dat vaak de gezoete versie gebruikt wordt. En als je dat niet meer gewend bent, dan proef je dat meteen.

latte macchiato koffie met sojamelk

Koffie, zelf gemalen het lekkerst

Wat NOOIT mag ontbreken bij het ontbijt: koffie! Veel, heet, en zwart.
’s Ochtends ga ik voor de ‘gewone’ koffie. Natuurlijk van zelf gemalen bonen. Sinds ik vorig jaar een super goedkope mega-goede elektrische koffiebonen-maler heb gekocht, wil ik niet anders meer. De (bio-) filterkoffie die ik nog had staan en die ik van plan was op te maken, heb ik uiteindelijk maar weggegeven voordat de houdbaarheidsdatum was overschreden, want ik vond ‘m gewoon niet lekker meer.
Dus als je bijna jarig bent, of voor Kerst nog een cadeau moet bedenken, vraag zo’n simpele machine, maal je eigen koffiebonen, en ga genieten van de lekkerste koffie die er is.

Feestelijk ontbijt, of dessert

Natuurlijk ontbijt ik niet alleen met koffie.Ik neem meestal een bakje yoghurt, waar ik dan mee varieer.
Dit yoghurt ontbijt is door het gebruik van appels niet erg koolhydraatarm. Maar omdat appels erg gezond zijn, is het echt niet erg om jezelf (of iemand anders) af en toe te verwennen met deze heerlijk yoghurt kokos mousse. Omdat er marsepein in zit, doet dit ontbijt het extra goed rond de december-feestdagen. Of met Pasen natuurlijk. Een echt verwen ontbijt wordt het, als je er een gekookt eitje bij doet.
Natuurlijk kan deze yoghurt kokos mousse ook een feestelijke afsluiting van een uitgebreid diner zijn.


Yoghurt kokos mousse met marsepein-appel

30 KH

Bereidingstijd: 10 minuten

yoghurt kokos mousse marsepein appel

Je hebt nodig voor 2 personen:

1 grote appel (of 2 kleine)
40 gr (bio) marsepein
3-4 el kokosmelk
150 gr Griekse yoghurt
50 gr slagroom (niet light!), geklopt
2 el geraspte kokos
kaneel

Zo maak je het:

  1. Verhit een anti-aanbak steelpan zonder vet. Druk de marsepein met een vork fijn. Doe de marsepein met de kokosmelk in de steelpan en verwarm goed roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg indien nodig nog wat melk toevoegen (de melk voorkomt aanbranden en maakt smeuïg).
  2. Was de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de appel met de kaneel bij de marsepein en roerbak ong. 5 minuten.
  3. Meng de yoghurt voorzichtig met de geslagen room en de geraspte kokos en verdeel over twee kommen. Verdeel het marsepein-appel mengsel over de kokosmousse. Strooi er tot slot nog wat kaneel over.
  4. Serveer de yoghurt kokos mousse met veel koffie!

Tips:

  • Een kruidiger smaak geven koek/speculaas kruiden.
  • Voeg voor extra luxe wat gehakte walnoten of pecannoten toe, of geroosterde kokosvlokken (roosteren in een droge koekenpan).
  • Een frisse noot geeft geraspte citroenschil (wel bio!) die je aan het appel-marsepein-mengsel toevoegt.
  • Maak met de overgebleven slagroom mega-koolhydraatarme wafels.

Vrij van gluten. Let op: de marsepein zal suiker bevatten.
Geschikt voor koolhydraatbeperkt, Primal en LCHF.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...
1 reactie op “Yoghurt kokos mousse met marsepein-appel”

  • Hi Conny, dank je wel voor dit recept. Was knetterlekker, hebben het als toetje gegeten vanavond. Omdat ik geen marsepein op voorraad had heb ik een recept gezocht en het zelf gemaakt. ‘Vrees’ dat het wat betreft de koolhydraten aardig richting de max gaat, maar dat mag de pret niet drukken. Komt, met mate, zeker weer op het menu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *