Dit was 2018: jaaroverzicht van een foodblog

Dit was 2018: jaaroverzicht van een foodblog

Vandaag is het alweer de laatste dag van het jaar. Cliché: wat vliegt de tijd! De traditie van vorig jaar volgend, komt er vandaag geen nieuw recept, maar een ‘dit was 2018 op Con-serveert’ post. Een soort “best of” zeg maar. Ben jij ook benieuwd?

Dit was mijn 2018

Tot en met augustus heb ik het grootste deel van mijn tijd in Berlijn doorgebracht. Het was een tijd van veel koffie buiten de deur drinken, en van veel, heel veel wandelen. Want er is veel te zien en te doen in Berlijn, en je ziet lopend nu eenmaal meer als in de metro. Er kwamen weken voor dat ik meer dan 100 wandelkilometers in de benen had. En spierpijn …

Na een heerlijke vakantie in september in mijn favoriete land Denemarken, ben ik inmiddels weer terug in Bremen. En dat is natuurlijk geen Berlijn, maar oh wat is het weer heerlijk daar te zijn! Ik kan weer lekker alles op de fiets doen (Berlijn is groot en niet altijd alles is dan op fiets-afstand, en daarnaast moet je een death wish hebben om in sommige delen van Berlijn op de fiets rond te gaan rijden). Mijn favoriete supermarkt Lestra is er nog steeds, mijn favoriete Asia Laden ook, en die heb ik echt gemist. De gezellige Schnoor wijk in de stad ook trouwens, en al helemaal de stadsbibliotheek. Heerlijk om daar allemaal weer naar toe te kunnen gaan als ik daar zin in heb, en een stapeltje kookboeken ter inspiratie mee naar huis te nemen.

Dit was 2018: Con-serveert blikt terug op een prachtig jaar ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Dan had ik nog een gezondheidsdip in de maand oktober, waardoor ik tijdelijk aan huis en vooral aan mijn laptop gekluisterd was. Dat heeft een opfrisbeurt voor de site opgeleverd: een frissere look, dezelfde lekkere recepten. Afgaand op de reacties kan ik concluderen dat de meesten er blij mee zijn. Ik in ieder geval wel!

Wat 2019 in petto heeft? Dat weet je natuurlijk nooit, maar één ding weet ik wel: de komende maanden zal ik minder tijd voor de blog hebben, want ik ga verhuizen! Van een appartement-met-mini-balkon naar een huis-met-tuin, net buiten Bremen. Maar Bremen blijft gelukkig wel op fietsafstand, het voelt daarom ook helemaal niet alsof ik Bremen ga verlaten.

Meest bekeken recepten van 2018

Dit jaar zijn er 54 recepten op de blog bijgekomen, heel toevallig gelijk verdeeld: 27 vegetarische en 27 vegane recepten. Dat brengt het totaal op 245 recepten. Wow, zo veel al? Als dáár niet iets voor jou tussen zit!

Dit waren de meest bekeken recepten van 2018 (met een klik op de foto surf je direct naar het recept):

Koolhydraatarm broodje van amandelmeel recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl
Kha broodje

 

chocolade tahini fatbombs
Choco tahini fatbombs

 

Koolhydraatarme Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn

Van deze top 3 is de Kaiserschmarrn mijn persoonlijke favoriet. Hoe een mislukt recept een succes werd, dat kun je in de begeleidende blog lezen. Jullie hebben dit recept niet alleen veel bekeken, maar ook gemaakt, getuige foto’s op Instagram. En dat vind ik het allerleukste aan het foodbloggen, dat jullie mijn recepten maken en dat ook delen. Dank jullie wel daarvoor!

Meest populair op Con-serveert

Maar er staan natuurlijk veel meer recepten op de blog! Con serveert immers al sinds eind 2014 koolhydraatarme gerechten. Dit zijn de meest bekeken recepten van de gehele blog, de gouwe ouwen dus:

Bounty yoghurt gesmolten chocolade
Bounty yoghurt

 

Koolhydraatarme nasi goreng van bloemkoolrijst
Nasi goreng

 

omelet California met avocado en mozzarella
Omelet California

Tja, die koolhydraatarme nasi goreng, die is al vanaf het moment dat ik het recept gepost heb, een hit op de blog. En daar ben ik best trots op, want inmiddels zijn er vele koolhydraatarme nasi recepten op het wereld wijde web bijgekomen. En als je nog nooit nasi met bloemkoolrijst gemaakt hebt, dan moet je dat echt snel doen!

De populariteit van de omelet California is waarschijnlijk te danken aan een feature op Pinterest, want daar komen verreweg de meeste bezoekers van dit recept vandaan. En het is natuurlijk ook een heerlijk koolhydraatarm gerecht met veel eiwitten en gezonde vetten.

Minst populair

Net als ieder ander ben ik best trots op mijn meest bekeken recepten.
Misschien gek, maar ik heb ook eens gekeken naar de andere kant van het spectrum: dit zijn de minst populaire recepten op de blog. Hmmm, ik zou best willen weten waarom, want lekker zijn ze echt wel! Hoewel mijn pannenkoek recepten over het algemeen populair zijn, met het drie-in-de-pan recept (a.k.a. boekweit dikkertjes) wil het niet echt vlotten. Misschien komt daar nu verandering in?

komkommer salade kersen amandelcreme
Zomerse komkommer salade

 

kwark sesam ijsjes met weinig suiker
Kwark sesam ijs

 

boekweit drie in de pan koolhydraatarm
Drie in de pan

Zoeken en vinden

Het meest gezocht is in 2018 naar glutenvrij, ontbijt en  bloemkool, op de voet gevolgd door aubergine en rode kool.

Naar glutenvrij zou je op Con-serveert helemaal niet hoeven zoeken: alle recepten zijn namelijk glutenvrij! Zoals bijvoorbeeld mijn glutenvrije granola, waarvan het recept ook op Glutenvrijemarkt.com is verschenen. En alweer die rode kool, die stond in 2017 ook al in de top 5. En heel veel rode kool recepten staan er niet op de blog. Ik beloof bij deze dat ik komende maand een nieuw rode kool recept zal plaatsen!

Fijne feestdagen!

Ik sluit 2018 af met de “best-of-nine” van Instagram. En net als vorig jaar zijn mijn Instagram-volgers vooral gek op ontbijtjes …
Snap ik hoor, het ontbijt is ook mijn favoriete maaltijd van de dag!

Dit was 2018 op Instagram van Con-serveert ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ik wens iedereen een gelukkig, gezond, en smakelijk 2019 toe. Zie ik je dan weer hier?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *