Pannenkoekentaartje met pompoen

Pannenkoekentaartje met pompoen

De blog in een nieuw jasje vier ik met een lekker koolhydraatarm pannenkoekentaartje met pompoen. Dat noem ik nog eens luxe de dag beginnen!

Nieuwe layout, dezelfde inhoud

Hier ist-ie dan.
De nieuwe Con-serveert.
Hoe vind je het geworden?
Ik ben er best trots op!

Als je regelmatig mijn blog leest, dan weet je dat ik de afgelopen weken niet helemaal fris en fruitig was. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter. Wel fris, nog niet helemaal fruitig. Ik kon de afgelopen weken ook niet echt de deur uit. Moeilijk!!! Want eigenlijk ben ik normaal gesproken elke dag wel op stap, maar dat zat er even niet in. En om me niet te vervelen, ben ik dus begonnen aan het ombouwen van de site.

Pannenkoekentaartje met pompoen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

De basis van een blog is m.i. de inhoud. En die is niet veranderd hoor! Nog steeds lekkere en makkelijk koolhydraatarme / koolhydraatbeperkte recepten. Vegan of vegetarisch. Glutenvrij en suikervrij. Daar dus niks nieuws onder de zon. Ik wilde gewoon de layout een beetje opfrissen, en ik vind het zelf goed gelukt. En ik ben natuurlijk reuze benieuwd hoe jij het vindt (laat gerust hieronder een reactie achter, vind ik leuk!).

Html en css

Ondertussen begin ik ook aardig wat te begrijpen van html (Hyper Text Markup Language) en css (Cascading Style Sheets), de belangrijkste bouwblokken van een website. Want je kunt in WordPress (daar draait deze blog op) natuurlijk een mooi ‘theme’ uitzoeken, maar die is nooit helemaal naar wens. Voor mij in ieder geval niet. Want ik wil toch een ander kleurtje, en de recente recepten moeten natuurlijk boven aan op de homepage staan, en niet onderaan. Daarom ben ik me wat meer gaan verdiepen in wat er onder de motorkap van WordPress wordt gebruikt. Poeh, niet altijd even makkelijk hoor. Maar wel leuk om uit te zoeken hoe het allemaal zit. En ik begrijp nog lang niet alles, maar met het beetje kennis wat ik inmiddels heb opgedaan, heb ik de blog helemaal naar mijn zin weten te verbouwen.

Pannenkoeken ontbijttaartje met pompoen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Werkt er iets niet goed? Meld het!

Als voormalig IT-er heb ik natuurlijk alles eerst goed getest voordat ik deze grote wijziging live heb gezet. Maar ik weet ook uit ervaring dat je altijd iets gemist kunt hebben. Dus mocht je iets tegenkomen wat niet helemaal of helemaal niet goed werkt, dan stel ik het zeer op prijs als je dat even laat weten. Dan kan ik e.e.a. repareren en daar worden we allemaal blij van!

Pannenkoekentaartje met pompoen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Pannenkoekentaartje

De nieuwe blog wordt vandaag ingeluid met een feestelijk ontbijt recept: een koolhydraatarm pannenkoekentaartje met pompoen. Want wie wil er nu niet met taart ontbijten! En hoewel het ingewikkeld klinkt, is dat het niet. Door kleine pannenkoekjes te stapelen als een taartje ziet het er gewoon een stuk feestelijker uit. En natuurlijk is dit pannenkoekentaartje glutenvrij! Wat vers fruit erbij, en eventueel een klontje boter dat zo lekker smelt, of voor extra luxe een klodder ongezoete slagroom, en je ontbijt kan niet meer stuk! Nou ja, als je de koffie maar niet vergeet dan hè …

(Nog een lekker pannenkoekentaartje is deze met avocado.)

Pannenkoeken taartje met pompoen recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Koolhydraatarm pannenkoekentaartje met pompoen

Con
Een nieuwe layout voor de blog vier ik met dit overheerlijke koolhydraatarme pannenkoekentaartje met pompoen. Luxueuzer ontbijten bestaat niet! En als je geen pompoen kunt krijgen, dan neem je toch wortelen.
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt, Zoete snack
Keuken Hollands
Porties 2 personen
Koolhydraten 8 kh

Dit heb je nodig
  

 • 200 gr pompoenpuree
 • 2 eieren
 • 2 el kokosolie gesmolten
 • 30 gr gemalen hazelnoten
 • 30 gram gebroken lijnzaad
 • 1 tl wijnsteenbakpoeder
 • snufje zout
 • 2 el erythritol optioneel
 • 1 el speculaaskruiden
 • kokosolie om te bakken

Zo maak je het
 

 • Kluts de eieren los in een beslagkom. Meng de (afgekoelde) pompoenpuree en de gesmolten kokosolie erdoor.
 • Meng in een andere kom de gemalen hazelnoten, lijnzaad, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en eventueel de zoetstof.
 • Doe droog bij nat (notenmengsel bij eimengsel) en meng het geheel goed.
 • Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van elk 1 eetlepel beslag. Per persoon heb je dan vier pannenkoekjes.
 • Stapel de pannenkoekjes op een bordje en garneer je pannenkoekentaartje indien gewenst met een klontje boter wat walnoten en een paar bosbessen.

Tips

 • Geen pompoen seizoen? Gebruik dan wortelen voor een heus carrot cake taartje.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *