Eerste hulp bij starten met koolhydraatarm eten

Voor veel mensen is het moeilijk om te starten met koolhydraatarm eten. Er komt veel informatie op je af, die vaak ook nog tegenstrijdig is. Daarnaast is er waarschijnlijk een gezin dat “gewoon” wil blijven eten. En wellicht het meest lastige is voor velen dat je koolhydraten (en als je het goed doet ook nog vetten en eiwitten) moet gaan tellen.

Voor iedereen die hiermee kampt en graag makkelijk wil starten met koolhydraatarm eten, en voor al diegenen die op een eenvoudige manier, zonder tellen van KH’s, willen kennismaken met een koolhydraatarme leefwijze, heb ik hier een quick start voor je. Uitprinten en op je koelkast hangen!

Quick start koolhydraatarm


  • Laat brood, aardappelen, rijst, pizza en pasta staan. Schep in plaats daarvan simpelweg meer groente op.
  • Eet alle groente, behalve peulvruchten en aardappelen. Je kunt je later wel verdiepen in wat echt koolhydraatarm is.
  • Vis, schaaldieren en vlees bevatten in alle soorten weinig tot geen koolhydraten. Gewoon eten dus.
  • Beperk je fruit inname en skip de bananen.
  • Drink al je drankjes zonder suiker, en laat alcohol staan.
  • Kies van de zuivelproducten alleen nog de volvette (dus niet light) soort zonder smaakjes. Dan mag alles, behalve melk.
  • Laat alle koek, cake, taart en snoep staan (eet bij hoge nood wat nootjes of wat rood fruit).
  • Wees niet zuinig met vet (bij voorkeur kokosolie, roomboter, olijfolie).
  • Eet volop eieren.

 

starten met koolhydraatarm eten: avocado burger met gebakken ei en cheddar
Geen brood: avocadoburger met ei en cheddar

Wil je meer weten over de achtergrond van bovenstaande snelle tips, of ben je eraan toe je meer te verdiepen om nog betere keuzes te kunnen maken, dan heb ik nog 10 uitgebreide tips voor je om te starten met koolhydraatarm eten. Én kun je hier meer lezen over de “do’s en don’ts” van een koolhydraatarme leefstijl.

En ben je toe aan wat experimenteren in de keuken, dan kun je natuurlijk kiezen uit de vele koolhydraatarme recepten op Con-serveert.

Succes, je kunt het!

 

Disclaimer: ik ben wel een ervaringsdeskundige maar geen wetenschapper, en baseer mijn mening over gezond eten op mijn eigen ervaring, alsmede op informatie die vrij op internet toegankelijk is. Het is aan jezelf om te bepalen of je al dan niet dezelfde mening hebt.