Over mij

Hoi, welkom bij Con-serveert!
(click here for non-Dutch)

Con in het kort:
koffie addict | 60% vegan, 35% vega, 5% vis (of zoiets) | fietsen fietsen fietsen (en wandelen) | E-piano | Poolse band Riverside | bosbessen fetisj | echte boter, maar dan wel echte  | fotograferen | Bremen en Berlijn | Scandinavië | bioscoop | houdt niet van diëten | stadsbibliotheek | ‘Eten en laten eten’ |

Wie is Con?

foodblog con-serveert bremen

Mijn naam is Conny, voor vrienden Con. Ik ben gek op eten en koken (in die volgorde). Vandaar de naam van mijn blog.
Ik ben geboren in Haarlem, deels getogen in Alkmaar, en woon inmiddels al weer een paar jaar in Bremen (Duitsland). Met manlief woon ik aan de rand van de stad in een super leuk appartement met een mini-balkon (maar heel knus hoor). Sinds 2017 ben ik ook met grote regelmaat in Berlijn te vinden.

Na tig jaar in Nederland voor een groot telecommunicatiebedrijf in de IT gewerkt te hebben, ben ik begonnen aan een ‘sabbatical voor onbepaalde tijd’ in Bremen. En tot nu toe bevalt dat prima! Ik vul mijn dagen voornamelijk met fietsen, wandelen, bibliotheek-bezoeken, koken en eten, en koken en eten 😀 . Want er worden heel wat recepten bedacht, gemaakt, veranderd en vooral genoten! Manlief is daarbij een gewillig en dankbaar ‘slachtoffer’ 😉 .

Waarom deze foodblog?
Er zijn toch al genoeg blogs op internet, zo ook foodblogs. Maar als je zoals ik houd van lekker koken, eten, én fotograferen, èn je heb een IT-achtergrond, dan is het natuurlijk een leuke hobby, zo’n foodblog. Daarom ben ik eind 2014 gestart met een heuse blog genaamd Con-serveert. Met een Duits tintje vanwege mijn woonplaats dus.

Een tweede reden waarom Con-serveert is ontstaan: zelf ben ik, door mijn voedingspatroon om te stellen van eet-maar-raak naar koolhydraat-gereduceerd, 18 kilo blijvend afgevallen. Daarbij ben ik ook nog eens een aantal gezondheidsproblemen de baas geworden. En dus wil ik graag mijn ervaringen en mijn recepten met jullie delen! Hopelijk raak je erdoor geïnspireerd en stap je straks enthousiast je eigen keuken in om zelf aan de slag te gaan.

Wat voor recepten vind je op Con-serveert?

Lekkere natuurlijk!! Maar ook makkelijk, zonder poespas. Op de Con-serveert manier: healthy carbs, maximale smaak! Steekwoorden:

  • koolhydraatarm (lowcarb) c.q. koolhydraat-gereduceerd (midcarb):
    • lowcarb = max. 30 KH
    • mega-lowcarb = max. 5 KH
    • midcarb = 30-50 KH
  • altijd tarwevrij en glutenvrij
  • vrij van geraffineerde suikers
  • zonder ‘heksenkeuken’, ofwel: geen pakjes en zakjes
  • géén vlees, weinig vis, dus voornamelijk vegan (veganistisch vind ik zo’n apart woord) en vegetarisch
  • geen zuurkool … want dat is echt het enige wat ik ab-so-luut niet lust 🙁

Omdat ik niet van gedoe hou, zijn de meeste recepten makkelijk te maken. En af en toe smokkel ik een beetje met de koolhydraten, want koken én eten moet wel leuk blijven natuurlijk!

Koolhydraatarme lowcarb recepten con-serveert
In de vakantiekeuken in Denemarken

Wil je meer weten over hoe je zelf je healthy carb lifestyle kunt starten? Lees mijn 10 tips.
Wil je lezen hoe ik zelf door een koolhydraatarme voeding 18 kilo blijvend ben afgevallen? Lees hier verder.

Bremen

Omdat ik als Nederlandse in het buitenland woon, vind ik het leuk om daar ook over te bloggen. Misschien heb je zelf ook plannen om te emigreren, of ken je iemand die dat wil? Of wellicht wil je Bremen eens als vakantiebestemming proberen, maar weet je er eigenlijk niets over? Of je wilt (aanrader!) Bremen met een bezoek aan de Kerstmarkt vereren?? Lees erover op mijn blog!
Het leven in Bremen is leuk!! Er is altijd iets te beleven. De stad is mooi, de mensen zijn ‘nordisch’ relaxed. Er is veel groen, je kunt er geweldig fietsen. En Bremen is niet ver van Hamburg (ook een super leuke stad).

Ook al is Bremen niet ver over de grens, toch zijn er verschillen tussen het wonen in Duitsland en Nederland. En soms ook weer helemaal niet … ik schrijf er regelmatig over op deze blog. Maar ik blog ook over typisch Bremische / Duitse dingen, zoals over de StadsmuzikantenKohlfahrtenTanz in der Mai. Om maar iets te noemen.

Bremen Marktplatz
Bremen, Marktplatz bij nacht

De foto’s

De foto’s op mijn foodblog zijn – tenzij anders vermeld – allemaal door mijzelf geschoten. © Con-serveert dus. Ze zijn gemaakt met mijn geweldige Panasonic Lumix DMC-LX5.
Wil je een foto gebruiken, neem dan even contact met mij op.

Interesse in Bremen / Berlijn foto’s? Kijk dan eens op mijn andere Instagram-account!

Contact

Dat gaat het makkelijkst via de contact pagina, of op de sociale media.

Liever sociale media? Con-serveert is ook op:  Facebook – Instagram – Pinterest – Bloglovin’.

Disclaimer:
Ik ben geen wetenschapper en baseer mijn mening over gezond eten op informatie die vrij op internet toegankelijk is. Het is aan jezelf om te bepalen of je al dan niet dezelfde mening hebt.

Hi, and welcome to my foodblog Con-serveert (translates to Con-serves)!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*