(Laatst bijgewerkt: februari 2020)
Wist je dat Con je meer dan alleen recepten biedt? Er vindt ook veel foodtalk plaats op de blog!
Elke blogpost op Con-serveert bevat een recept. Maar in veel van de begeleidende teksten zit interessante informatie verstopt. Over van alles eigenlijk. Natuurlijk over (koolhydraatarm) eten, maar ook over het leven in Duitsland, en over lifestyle gerelateerde zaken.
Op de sociale media geeft ik daar niet veel ruchtbaarheid aan. Zonde eigenlijk!
Daarom is er nu de rubriek Foodtalk, een pagina waar je per onderwerp een aantal links vindt die je naar een stukje leesvoer over dat onderwerp leiden. En je kunt je meteen laten verrassen met een recept natuurlijk. Lees je mee?
Ontbreekt er een Foodtalk onderwerp waar je meer over zou willen weten?
Laat gerust een commentaar achter, wie weet wordt er binnenkort een blog over geschreven!
naar commentaar
Lifestyle
- Body positiviteit
- Boompollen allergie: zes ervarings tips
- Boompollen allergie en quercetine
- Broodbuik: het boek van Dr. William Davis
- Hoe ga je om met negatieve opmerkingen als je juist zoveel kilo’s afgevallen bent
- Hygge in Denemarken, Lagom in Zweden. Wat is dat eigenlijk?
- Kerst: vijf anti-stress Kersttips
- Kerst in andere landen
- Kerst in Arabische landen
- Vijf tips die je helpen je huis op te ruimen
- Reorganiseren van je kledingkast
- Teflon pannen zijn verbannen
- Vijf tips tegen de winter-blues
- Waarom Denemarken zo’n leuk vakantieland is
- Waarom is het zo moeilijk een diepvriespizza te weerstaan?
- Wat voor ijs-type ben jij?
- Wat zet je aan koolhydraatarm lekkers op tafel bij de Paas / Kerst brunch?
Over Duitsland
Berlijn
- Berlin ich liebe dir! Meer dan 25 tips voor jouw Berlijn-bezoek
- De leuke en minder leuke kanten van Berlijn (volgens Con dan)
- De 7 leukste Biergärten in Berlijn
- Elf glutenvrije en/of vegan café’s en restaurants in Berlijn
Bremen
- Bremer Stadmuzikanten, het sprookje
- Bürgerpark
- Eiswette in Bremen
- Fietsen in Bremen
- Ischa Freimaak! De Freimarkt kermis
- Oberneuland
- Osterwiese, grote Paaskermis
- Shopping tips Bremen
Duitsland
- 3 oktober: Dag van de Duitse eenheid
- Barbecue in Duitsland: lifestyle
- Bauernfrühstück
- Cuxhaven
- Duitse clichés over Nederlanders
- Duitse specialiteiten
- Duitse supermarkten
- Duitse uitdrukking met eten
- Films in Duitsland
- Grünkohlfahrten in Noord-Duitsland
- Hamburg en de Elbe
- Hameln en Bad Pyrmont
- Humor in Duitsland
- Kerst: de 7 leukste kerstmarkten niet ver over de Nederlandse grens
- Moin! Gedag zeggen in Noord-Duitsland
- Oktoberfest in München
- Ontmoet Jobert, de meest beroemde stier van Duitsland
- Oudjaar-tradities in Duitsland
- Patrick Heizmann, voedings- en fitnesscoach
- Sinterklaas in Duitsland: wie draagt daar de zak met snoepgoed en de roe?
- Schietwetter … het weer op z’n Duits
- Stühlenrücken, Noord Duitse housewarming
- Tote Tante drinken in Sankt Peter Ording
- Vatertag in Duitsland
- Verschillen tussen Nederland en Duitsland
- … Meer verschillen tussen Nederland en Duitsland
- Waarom Duitsers gek zijn op spelletjes
Foodtalk – koolhydraatarm
- Carb cycling
- Deel 1: veelgestelde vragen over koolhydraatarm eten
- Deel 2: veelgestelde vragen over koolhydraatarm eten
- Deel 3: veelgestelde vragen over koolhydraatarm eten
- Keto: Wat is keto eigenlijk?
- Ketogeen, wat betekent dat?
- Keto griep: wat is het en wat doe je ertegen?
- Koolhydraatarm of niet? Mijn vraag aan jou.
- Koolhydraatarme vervangers voor brood, pasta, rijst
- Koolhydraatarme voorraadkast: wat heb ik altijd in huis?
- Koolhydraatarm weekmenu voorbeeld 1
- Koolhydraatarm weekmenu voorbeeld 2
- Koolhydraten plannen doe je zo!
- Net carbs, wat zijn dat?
- Vegetarisch én koolhydraatarm eten, hoe begin je?
- Vet is slecht mythe
- Waarom vet niet slecht voor je is
- Zeven redenen waarom je niet afvalt
Foodtalk – voeding en voedingsmiddelen
Voeding gerelateerd
- Blisspoint: waarom kun je niet stoppen met snoepen?
- Caseïne is verslavend
- Designerfood, wat is dat?
- Eiwitten: 18 koolhydraatarme vegane / vegetarische bronnen
- Etiketten lezen: zes handige tips
- Kleuren op je bord: wat doen ze voor je?
- Lactose-intolerantie
- LCHF: made in Sweden
- Macro’s en micro’s: wat zijn dat, en wat is het verschil?
- Oxalaten, wat zijn dat?
- Paleo, wat is dat?
- Prebiotische voeding na antibiotica
- Quercetine helpt bij allergie
- Suiker: verborgen en natuurlijke suikers
- Suiker, fructose en glycemische index
- Suikerverslaving: zes tips om er vanaf te komen
- Superfoods, wat zijn dat?
- Vegan / Vegetarisch eten: waar moet je op letten?
- Vegan: mijn ervaring met een vegan challenge
- Vegan: waarom ik niet meer vegan eet
- Vreetrem en de trucs van de voedingsmiddelenindustrie
Foodtalk – algemeen
- Allergisch voor aardbeien? Dit helpt!
- Barbecue-weer? Negen tips voor een geslaagde vegetarische barbecue
- Borrelen op een feestje, maar wel zonder koolhydraten
- Courgetti, zeven tips waarmee je courgetti niet mislukt
- Eieren, mogen ze nu wel of niet?
- Eieren: tien manieren om eieren klaar te maken
- Hoe maak je een zoete aardappel sandwich?
- Vegane ei vervangers in bakrecepten
- Vier gouden regels om een goede salade te maken
- Vijf koolhydraatarme pasta alternatieven
- Vijf tips: hoe maak je een gezonde smoothie?
- Welke soorten (eetbare) paddenstoelen zijn er zoal?
- Wist je dat … interessante en vaak grappige eet-weetjes
Foodtalk – meer over …
- Cashewnoten
- Champignons en andere paddenstoelen
- Chia, wat kun je ermee?
- Dadels
- Daslook
- Erythritol (zoetstof)
- Fenegriek
- Garam masala
- Havermout, haverhemelen en havergrutten
- Kefir
- Kurkuma